tisdag 3 juni 2008

Sjuklingar och dylikt

Jag har under en tid gått omkring och funderat på en sak. Funderingarna väcktes när ESK-managern Bosse Petersson jämförde sitt lag med "en väldigt sjuk patient". Hans lag är inne i en riktigt dålig period just nu och har varit det länge, de vann en match och då trodde de att de hittat medicinen men sen förlorade de nästkommande match, och fick då ett återfall.
"Det tar lång tid för en väldigt sjuk person att återhämta sig".
Visserligen är detta också en utmärkt bortförklaring och ett sätt att prata sig förbi media men han gör en väldigt bra liknelse. En liknelse som inte bara passar in på ett fotbollslag i en svacka. Allt och alla kan liknas vid en sjuk patient någon gång under dess livstid.
Det här med återfall är det som har rört sig mest i mitt huvud just nu. Så hysteriskt vanligt det är, inte bara i en sjukdomssituation utan även i andra situationer. Så hysteriskt frustrerande det är när man liksom redan bekämpat det en gång och gått vidare och man sedan måste gå igenom samma process en gång till. Minsta lilla tecken på ett redan botat symtom och du kan vara fast igen.
Återfallen gör en givetvis bara starkare för oftast lyckas man gång på gång bota sig själv, men det är inte bekvämt på vägen.

(Det känns skönt att skriva om något annat än att skriva ett panikinlägg om att det är student i övermorgon!!!)

Puss!

Inga kommentarer: