torsdag 26 augusti 2010

The man, the myth

Som Zlatan-fanatiker så måste jag ju göra ett litet utlägg om det som händer just nu.
Folk klagar på att vi skriver så mycket rykten om honom, ändå är det det som ALLA läser, alltid. Intresset är precis lika stort hela tiden, vad vi än skriver på Sportbladet.
Och nu har ju ryktena faktiskt lett någonstans.
Jag tror att han går till Milan - om de kan hosta upp tillräckligt med pengar. Zlatan accepterar inte en biroll. Och den konflikt man misstänkt är ju nu officiell. Zlatan och Barcelonas tränare Pep är inte kompisar. Pep kräver respekt, respekt som Zlatan säkert ger, men Zlatan kräver viss respekt tillbaka, som han kanske inte får, inte i rätt utsträckning i alla fall.
Och när Zlatan är förskjuten till bänken så känns det inte rätt. Okej, han kan bevisa att han förtjänar att spela från start, han kan bli taggad att göra det. Men han accepterar samtidigt inte birollen som sagt. Därför känns Milan som rätt lag. Även om det skulle vara något av ett nedbyte, vilket Zlatan egentligen inte är överförtjust att göra. Zlatan kommer få det här till att han själv väljer att gå, och det gör han, men han väljer att gå för att tränare Pep har valt bort honom först.

Men ja, han kan lika gärna bli kvar i Barcelona, det är ändå Zlatan vi pratar om.

Inga kommentarer: